Wednesday, October 14, 2009

my oh my, oh my dearie finger.....

di telinga saya masih terngiang2.....
dah banyak kali mak pesan if tutup pintu kereta bmw dia takyah nak hempas2 or tutup kuat2,
sebab pintu tu automatically akan tutup sendiri if pintu ditutup tak ketat.......
tadi ayah & saya ke hospital nengok ayah long admitted post-op cataract ocular sinistra,
jadi tadi mengingatkan pesan mak, di tempat parking kereta hospital,
dengan lemah gemalainya waktu dah turun dari kereta saya menolak pintu kereta,
jari2 saya berada di bahagian tepi pintu,
niat di hati konon2 nak dekatkan jugak bahagian tepi pintu tu ke rangka pintu,
tiba2........................
" aaaaaaa ayah! jangan lock kereta dulu!"
hujung jari telunjuk kanan terjepit kat hujung pintu kereta,
lebeh dari setengah bahagian kuku dah masuk dalam ruang antara hujung pintu kereta ngan tepi rangka pintu kereta,
secara reflex, saya cuba menarik jari tu keluar dengan pintu yang masih tertutup~

"aaaaaaaaaadoi!"
ayah dah patah balik, terkial2 nengok 'kenapalah dengan anak dara aku sorang ni......'
then baru sedar yang saya terpaksa buka pintu dulu baru jari yang terjepit dapat keluar!
tangan kiri cepat2 menggapai tombol pintu kereta,
unleashing the door, saya menarik jari keluar!

jari dah keluar.........
nailbed dah biru..........
muka dah merah.............
mata dah berair....................

tapi saya tahan taknak nanges,
seriously sakit gile, tapi taknak nanges jugak!
ayah dah risau, tapi dia gelak lepas tu,
dia tanya nak gi ER tak.....?
ok that's not funny dear ayah, hahaha~
until now hujung jari telunjuk kanan saya masih berdenyut2.........
lengkap semua tanda2 inflammation ada; tumor, rubor, dolor, calor, functio laesia ec pain
tetiba saya terpikir, sedangkan jari yang bengkak dah sakit macam ni,
if patah macam manalah sakitnya ya?
ya ALLAH, ampunilah dosa hambaMU ini.... =/

2 comments:

-intanzariza- said...

wah, nanti kan kuku tu kena cabut duluuu, then kena tunggu kuku baru tumbuh. tu pun kena doa lah kuku tumbuh. kadang2 tak tumbuh balik. hehehe....

ainwahid said...

seriously!OMG!!!! *nail-biting*